Stichting Boshutten St Wilfried bestaat 10 jaar

Beste oud leden van de Scouting St Wilfried groep,

Het is dit jaar 12 jaar geleden dat onze scoutinggroep St Wilfried is gestopt. Het enige dat nog rest zijn mooie herinneringen en een archief.

In februari 2007 is het initiatief genomen om een nieuwe stichting op te richten met als doel: het behouden van een prachtige plek voor activiteiten met jeugd en jongeren. Er moest dan echter wel heel veel onderhoud gebeuren aan het terrein en de hutten en dit initiatief kon dan ook alleen maar doorgaan als er een aantal vrijwilligers wilde helpen. In 2007 waren er 5 vrijwilligers die dit project wilden ondersteunen. (Later zijn er nog twee bijgekomen en recent nog iemand.) Toen is in februari 2007 Stichting Boshutten Sint Wilfried opgericht. Iedere periode van 1 november t/m 1 april zijn deze vrijwilligers in de weer om allerlei onderhouds- en vernieuwingsklussen uit te voeren. In de periode van 1 april t/m 1 november worden de boshutten verhuurd aan scholen, verenigingen en gebruikt voor eigen activiteiten.

Jullie lezen het goed, Stichting Boshutten St Wilfried bestaat 10 jaar.

Dit willen we op een bescheiden manier vieren op 11 maart na de nl doet (dag) van 16.00 uur t/m 18.00 uur.

Om 16.00 uur zal er een kort officieel moment zijn.

Oud leden

De stichting wil nog één keer oud scoutingleden uitnodigen om elkaar weer eens te ontmoeten. Daarna laten we het initiatief aan jullie over en kunnen jullie op de hoogte worden gehouden via de e-mail (mits jullie ingeschreven staan als vriend van de Boshutten.) Bijgaand zit een lijst van oud leden die uitgenodigd zijn. Stuur de uitnodiging door naar oud leden die niet op de lijst staan en waar jullie nog wel contact mee hebben.

NL Doet

Naast onze vaste wintervrijwilligers doen wij ook ieder jaar mee met de NL Doet dag van het Oranjefonds. Op deze dag schrijven vrijwilligers zich in om een dag bij de boshutten te klussen. Voor geïnteresseerde klussers kijk even op de website www.boshutten.nl en geef je op via de link ‘nl doet 2017’ (oranjefonds) bij de klus “ga mee naar buiten allemaal” van de Boshutten. I.v.m. met catering en indelen van de klussen willen wij graag weten hoeveel personen er komen.

Archief

Op de zolders van de Boshutten ligt het archief van de Scoutinggroep St. Wilfried, zelfs nog kranten van de wereld jamboree uit 1938. Het materiaal moet echter nog gearchiveerd worden. Misschien eens een leuke klus voor in de wintermaanden ?

Website

Naast alle actuele zaken wordt de website ook gebruikt voor het plaatsen van oude foto’s en filmpjes van Rowan / verkennerskampen of oude Ronderons’en. De moeite waart om een bezoek te brengen aan de website www.boshutten.nl en verder zijn we ook te volgen op facebook. Misschien hebben jullie ook nog interessant materiaal, geef het hier door aan de websitebeheerder.

wpChatIcon
wpChatIcon